Fam. van Heusden

Cândida, Joop & Renée


Buinen

Foto's

Genealogie

Hobbies

Nieuw Zeeland

Paarden

Portugal

Talen


E-mail


Home          
 

Genealogie


Sinds enige jaren heeft Joop stamboomonderzoek als hobbie. Met de komst van de computers en internet is dit allemaal veel eenvoudiger geworden. Waarom Genealogie? Puzzelen was altijd al een hobbie. Onze achtergronden waren divers: Portugal, Nederland en Nieuw-Zeeland. Iets van je roots draag je altijd mee. En tijdens alle onderzoeken kom je interessante dingen tegen en soms leer je er ook nog wat van.

Ik ben begonnen met eerst de "van Heusden - tak". Hierbij vond ik het grote Drenthe element, met zelfs nog verbindingen met Buinen. Waar ik eerst als "import Drenth" hier kwam te wonen, bleken er sommige roots hier te liggen:

  • mijn over-over grootvader Roelf Roelofs Nijboer is in 1837 in Borger getrouwd met Geesien Rengers uit Drouwen, Borger

  • zijn vader Roelof Jans is in 1821 in Westdorp, Borger overleden

  • mijn over-over... grootvader Geert Harms is 1777 in Borger getrouwd met Geesien Jannes, gedoopt in Borger in 1756

  • deze Geert Harms was eerder getrouwd geweest in 1769 met Marrichien Geerts geboren in Buinen, Borger in 1743 en overleden in1776 in Gasselte 

  • de vader van Geesien Jannes, Jannis Gerrijts was in 1755 in Borger getrouwd met Elsien Jansen

Echt leuk was toen bleek dat een broer van mijn vader (in de oorlog door de Duitsers gedood) nog een zekere bekendheid in de motorsport had. Maandenlang zoekwerk heeft uiteindelijk een map vol gegevens opgeleverd: foto's, artikelen over en van hem, wedstrijdverslagen, etc. "Motor-Joop"

Nu probeer ik alle "van Heusden" takken in Nederland in kaart te brengen. Maar eens kijken welke met elkaar verbonden zijn en ook proberen te achterhalen wat de oorsprong van de naam "van Heusden" nu is.

Zo ben ik ook bezig geweest om het Portugeese element meer uit te bouwen. Mijn geluk was een pater in Facha, de geboorteplaats van de opa van Cândida's moeder . Tot nog niet zo lang geleden was het de katholieke kerk in Portugal die de burgerlijke stand bijhield. Deze pater heeft in het lokale parochieblad al veel over de geschiedenis van Facha en haar bewoners gepubliceerd.

Mijn gehele databestand is te vinden bij GENEANET.

Op deze site vind je de volgende genealogische gegevens:
    * Kwartierstaat van Renée van Heusden (voorouders)
    * Genealogie van de "van Heusden"- tak (Zwolle)
    * Genealogie van de "Puga"- tak (Facha, Portugal)